طريقه عمل التورته شكولا موس كي

    شاطر

    هديل22
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑

    عدَد مشآرڪآتے• : 95
    نْـقٌـآطُـيَـے• : 128
    تقييےـم الأَعْضآء لكـَ • : 4
    تخصُصِے الدرآسے• : Architecture
    مْــزًاآجٍـے• : Heureux
    مدًينتِيـے• : سيدي بلعباس
    عآـمْے بلدِيْے • : الجزائر
    sms : .ma3andich bosten nehdilek wardetou
    ma3andich b7ar nehdilek nesmatou
    ma3andich pianou nehdilek naghmatou
    mais 3andi 9alb nehdilek da9atou

    وسام النشاط

    حصري طريقه عمل التورته شكولا موس كي

    مُساهمة من طرف هديل22 في 2010-06-20, 11:22

    طريقه عمل التورته شكولا موس كيك

    بسم الله الرحمن الرحيم
    اليوم جبتلكم طريقه عمل تورته شكولا موس كيك ويارب تعجبكم وانا مستنيه ردودكم وعلشان مطولش عليكم فالنبدا


    الكميه تكفى : 6 أشخاص

    وقت التحضير: 60 دقيقة
    [
    وقت الطهي: 30 دقيقة
    المقادير: كيكه اسفنجيه على شكل قلب
    شربات حلوى خفيف
    8 صفار بيض
    600جرام فريش كريم مضروب بالمضرب الكهربائى
    300جم شيكولاته دارك سايحه
    150جم سكر
    ربع ع كوب ماء
    معلقه كبيره جيلاتين
    ربع كوب ماء دافىء
    شوكليت ميروار
    كوب عسل جلوكوز
    كوب سكر
    كوب فريش كريم
    معلقه كبيره جيلاتين
    نصف كوب كاكاو
    ربع كوب ماء دافىء

    التحضير: لعمل الموس شيكولاه
    نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب المستمر لمده عشر دقائق
    اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى 116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح
    ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض المخفوق مع الخفق المستمر
    ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه
    ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس نضع الشيكولاته السايحه وسخنه
    ونقلب الموس شيكولا



    شيكوليت ميروار
    نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم نضع معه كوب سكر ونقلب
    الى ان يتجانسوا ويسيحوا
    نضع كوب فريش كريم على النار وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق من العسل والسكر
    نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم جانبا ليهداوا
    وبالهناء والشفاء
    ملوحظه عند تغطيه التورته بالشيكولاه ميرواه نختبره على الشفايف لظبط درجه الحراره
    لانترك الميرواه على النار كثير بعد وضع الجيلاتينه لكى لايفقد اللمعه
    م
    ن
    ق
    و
    ل


    نور الإسلام
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑

    عدَد مشآرڪآتے• : 809
    نْـقٌـآطُـيَـے• : 1359
    تقييےـم الأَعْضآء لكـَ • : 23
    تخصُصِے الدرآسے• : جامعية
    مْــزًاآجٍـے• : رائق
    مدًينتِيـے• : سيدي بلعاس
    عآـمْے بلدِيْے • : الجزائر
    sms : لا اله إلا الله
    سبحانك إني كنت
    من الظالمين فاغفر لي

    وسام العطاء

    حصري رد: طريقه عمل التورته شكولا موس كي

    مُساهمة من طرف نور الإسلام في 2010-06-20, 16:23

    تورتة روعة ... تميز وابداع بارك الله فيك
    واصلي ولا تفاصلي

    4558










    هديل22
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑
    ๑ღ๑ الادارة ๑ღ๑

    عدَد مشآرڪآتے• : 95
    نْـقٌـآطُـيَـے• : 128
    تقييےـم الأَعْضآء لكـَ • : 4
    تخصُصِے الدرآسے• : Architecture
    مْــزًاآجٍـے• : Heureux
    مدًينتِيـے• : سيدي بلعباس
    عآـمْے بلدِيْے • : الجزائر
    sms : .ma3andich bosten nehdilek wardetou
    ma3andich b7ar nehdilek nesmatou
    ma3andich pianou nehdilek naghmatou
    mais 3andi 9alb nehdilek da9atou

    وسام النشاط

    حصري رد: طريقه عمل التورته شكولا موس كي

    مُساهمة من طرف هديل22 في 2010-06-20, 18:46

    1478

      الوقت/التاريخ الآن هو 2016-12-05, 17:30